UBA

  1. Ten behoeve van onze leden worden twee OR18 activiteitsdagen op 80m georganiseerd.
  2. Het BIPT laat weten dat de facturen voor vergunningen van volgend jaar verstuurd zullen worden op donderdag 2 januari 2020. Er is vastgesteld dat enkele radioamateurs nu reeds ongevraagd betaald hebben. Het BIPT vraagt met aandrang om met de betaling te wachten tot de factuur ontvangen is. Enkel dan kan uw betaling correct verwerkt worden. Bovendien wordt het bedrag jaarlijks aangepast aan de index, het bedrag voor 2020 zal bijgevolg niet hetzelfde zijn als wat u dit jaar betaald hebt.  
  3. Het vijfde nummer van eCQ-QSO voor 2019 is beschikbaar en kan als PDF bestand gedownload worden van de UBA-website.
  4. Eind november organiseert de Vlaamse overheid elk jaar de Dag van de Wetenschap, dit jaar op zondag 24 november. Dit jaar hebben we op 5 plaatsen deelgenomen: de sectie NBT was te gast bij de Volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen, HAC bij EnergyVille in Genk, MWV en KTK bij de Vives Hogeschool in Roeselare, LVN bij de KU Leuven en TLS in het eigen clublokaal.  
  5. De huidige voorzitter van de IARU-R1 STARS werkgroep Riri Azrak OD5RI heeft aangegeven zijn werk niet meer te kunnen combineren met het voorzitterschap van de werkgroep STARS. Daarom zal Riri, OD5RI tot de volgende General Conference tijdelijk optreden als plaatsvervangend voorzitter. Tevens zal Hans ON6WQ, die hiervoor al 21 jaar lang voorzitter is geweest van werkgroep STARS tijdelijk de functie van voorzitter op zich nemen.